Over onze school

Onze kernwaarden

Wij hebben 6 kernwaarden vastgesteld. Dit zijn kenmerken van de school die wij zo belangrijk vinden dat wij hier geen concessies op doen.

 

Groei                                        Zelfstandig

Veilig                                       Ontdekken

Samen                                     Wereldwijs

 

Samen zorgen

Als kleine school is de sfeer geborgen en veilig. Alle medewerkers kennen alle kinderen, en omgekeerd. Alle kinderen kennen elkaar. Kinderen uit alle groepen spelen met elkaar. Er zijn duidelijke regels. Kinderen dragen verantwoordelijkheid voor elkaar en helpen elkaar. Er wordt naar elkaar omgekeken. Ook de medewerkers van de school zijn hecht en zorgen voor elkaar. De lijntjes op een kleine school zijn kort.

Communicatie is snel, warm en op persoonlijk niveau. Wij houden elkaar op de hoogte. Ouders staan dicht bij de ontwikkeling van de school. Men is betrokken en begaan met de school. Wij doen het samen want dan bereiken we meer.

Persoonlijke groei

Alles is gericht op persoonlijke groei. Dit is de insteek waarop we het onderwijs benaderen, maar ook in sociale ontwikkeling. Het contact met kinderen, ouders en collega’s zijn allemaal gebaseerd op groei. Iedereen mag groeien op zijn of haar eigen manier. We streven naar elke dag een beetje beter, voor jezelf maar ook voor elkaar. Zo leren we win-win situaties te maken.

 

Ontdekkend leren

Kinderen krijgen bij ons de ruimte om op ontdekkingstocht te gaan. Zij mogen onderzoeken waar hun talenten liggen. Er is meer dan alleen rekenen en taal. Kinderen mogen daarnaast hun eigen interesses volgen. Op een kleine school kunnen wij ieder kind hierin persoonlijk begeleiden. Wij bieden onderwijs zoals passend onderwijs bedoeld is.

 

Omfietsschool

Misschien kent u het begrip omfietswijn wel. Een omfietswijn is een wijn, zo goed, dat het absoluut loont om daarvoor naar een speciale winkel te gaan. Wij willen een omfietsschool zijn. Een school met zulke specifieke kwaliteiten, dat het absoluut de moeite waard is om daarvoor een stukje verder te fietsen.

“Samen leren, groeien en wereldwijs worden!”